Nytt engagemang i förbundet!

Ambulansförbundet har under åratal tampats med hård arbetsbelastning och därför har vi under de senaste två åren satsat resurser på att stärka upp vår organisation. Så här säger förbundsorförande Gordon Grattidge om situationen:
- Ambulansförbundet är ett litet fackförbund och genom åren har det drivits av eldsjälar och så ser det ut även idag. Eldsjäleri är den bästa smältdegeln för att komma framåt men i längden blir det påfrestande för alla oavsett vilken kapacitet man tror sig ha. Dom flesta av oss inom förbundet har en heltidsanställning bredvid sitt engagemang i förbundet, den största delen av det fackliga arbetet sköts på lediga dagar, kvällar och nätter och inte sällan tas semester ut för att kunna delta vid medlemsmöten, förhandlingar eller andra viktiga sammanträffanden. I takt med att förbundet växer är det periodvis mycket arbete med exempelvis medlemsärenden, fackliga förhandlingar, utredningsarbeten, kongresser och marknadsföring. Det är ett hårt arbete och organisationen blir sårbar när vi är så få, vi får allt för ofta prioritera och arbetslistan är lång, både vi, våra familjer och medlemmarna blir i slutänden lidande. Lösningen på det är att tillföra mera bränsle, alltså mer engagemang och det tycker jag vi har lyckats med nu, dom här fem är riktig tändvätska och sitter på mängder med bra ideèr!  Men vi nöjer oss inte där utan vill engagera ännu flera. Så medlemmar som känner sig nyfikna eller hugade är välkommna att höra av sig till oss.
I våras utbildades fyra nya medlemmar i facklig kunskap, arbetsrätt, förhandlingsteknik, förbundets historik m.m. En ombudsmannautbildning på grundnivå. Christopher Eriksson, Västerås, Jonas Sjöström, Umeå, Kai Koivumaa, Haparanda och Sven-Gunnar Lundin, Uppsala och tillsammans med Malin Marklund är dom resultatet av senaste årets satsning. Vi välkommnar samtliga med öppna armar och hoppas att detta tillskott av energi ska fortsätta att föra Ambulansförbundet framåt. 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

google37d1320978786205.html