Ambulansförbundet har varit före sin tid i säkerhetsfrågor!

"Alarm har alltså skapat sig ett momentum, och i det kommer man att framföra ett par tydliga krav. De ska gå ut i en intern appell i facket, och sedan lyftas mer publikt. Men under Almedalsveckan har man också pratat med en del politiker för att så några frön."

Det här skrev tidningen Dagens Medicin på sina politiska sidor i samband med Almedalsveckan förra året där Henrik Johansson förbundets tidigare ordförande deltog. Läs gärna hela artikeln här

Men historien tar sin början långt före Almedalsveckan 2016, det här är arbetsmiljörisker och frågor som förbundet sedan lång tid tillbaka sett och haft på sin fackliga agenda.

Ambulansförbundet nuvarande ordförande Gordon Grattidge säger:
- Vi har indentifierat de här problemen och riskerna genom att vara lyhörda tagit våra medlemmar på största allvar, dessutom har styrelsen egna upplevelser av hot- och våld i tjänsten då vi samtliga arbetar operativt i branschen. Vi var det första fackförbundet som lyfte det här och dessutom kom vi med konkreta förslag och lösningar som tidigt aviserades till riksdag och regering.  

Det som tidigare ansågs som överdrivet och kontroversiellt, inte minst hos arbetsgivare, övriga fackliga inom sjukvården och i politiken anammas nu överlag. Förbundets förslag har fått genomslag och dessutom finns det ett stort folkligt stöd från allmänheten. 

Grattidge fortsätter:
- Det är våra förslag som presenteras i debatter och i utredningar och vi ser nu fram emot kommande möte med Riksåklagare Anders Perklev där vi också ställer hårda krav på att pågående utredning levererar ett fullgott skydd åt våra medlemmar.  
- Fröet som vi planterat med stor omsorg och idogt arbete har nu vuxit till ett träd i full blom som nu håller på att befruktas, så snart hoppas vi att våra medlemmar och kollegor får skörda frukten, säger Förbundsorförande Gordon Grattidge stolt. 
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

google37d1320978786205.html