nytt från förbundet

Antalet kollegor i Norrbotten som väljer att ansluta sig till Ambulansförbundet ökar och det ger ringar på vattnet, intresset är stort och vi har tillfrågats om vi kan tänka oss att åter igen göra stationsbesök i Haparanda och Kalix, självklart vill vi det! Den här gången kan ni träffa förbundsordförande Gordon Grattidge och Norrbottens två ombud Kai Koivumaa och Malin Marklund. Klockan 12.00 i Haparanda och klockan 16.00 i Kalix den 9:e november. Kom förbi och lyssna på information om Ambulansförbundet, passa på att ställa frågor eller bara för att ta en kopp kaffe och snacka ambulanssjukvård. Det är även ett ypperligt tillfälle att ansluta sig till Sveriges enda renodlade fack- och branschförbund för ambulanspersonal. Välkomna!  

Läs hela inlägget »

Ambulansförbundet finns tyvärr inte med på pågående CISA-konferens i Växjö som planerat och annonserat. Vi försökte in i det sista att kraftsamla företrädare för att åka till Växjö och representera förbundet i vår monter. Men av olika anledningar löste det sig inte som vi ville och vi fick välja att utebli den här gången. Vi hoppas att kunna möta er på andra platser framöver. 

Läs hela inlägget »
De flesta av oss är bekanta med skyddsmask -90, den har en längre tid funnits i de flesta persedelväskor med personlig utrustning. Majoriteten av arbetsgivare har valt skyddsmask -90 som flyktmask åt sina arbetstagare. Arbetsmiljöverket har sagt sitt kring förbudet av fortsatt användning och hänvisar till att den inte är CE-godkänd och märkt. En byråkratisk petitess kan vi som arbetar på fältet tycka och vi som fack- och branschförbund kan anse att det känns fyrkantigt och stelbent, men vi har att förhålla oss till detta precis som övriga lagar och förordningar. Ibland slår det fel och vi tycker att det är olyckligt att man inte kunnat förutse eller korrigera märkningen över tid. Att driva vidare fortsatt användning av skyddsmask -90 är inte konstruktivt och hjälper inte våra medlemmar men däremot anser vi att arbetsgivarna om de inte redan har gjort det omgående förser sin personal med likvärdig utrustning. Är detta inte möjligt under överskådlig tid anser Ambulansförbundet att en konsekvensanalys inriktad mot risker bör göras helt enligt ett systematiskt arbetsmiljöarbete. Utifrån det  bör arbetsgivaren skyndsamt utarbeta reviderade arbetsbeskrivningar och riktlinjer som kan vara aktuella kopplade till frånvaron av skydds/flyktmask.
Arbetsmiljöverket angående skyddsmask -90.
https://www.av.se/nyheter/2018/darfor-stoppas-skyddsmask-90/
​​​​​​​
Läs hela inlägget »

Ambulansförbundet ställer ut på årets FLSA-Kongress i Örebro 2-4 oktober. Vi kommer att finnas som utställare på mässan i en väl tilltagen monter som kommer att inbjuda både till samtal och aktivitet. Vi hoppas att vi ses där!

Läs hela inlägget »
Du som är medlem i ambulansförbundet - kom ihåg att kontakta mig om du ändrar adress! Många glömmer detta, och får då tyvärr inte tidningen Samverkan 112 i brevlådan och den vill vi ju såklart som medlemmar gärna ha! Så flyttar du, skicka mig ett meddelande via formuläret under fliken medlemsärende så vi har din nya adress! Önskar alla där ute en riktigt trevlig helg!
Hälsningar Malin, medlemsansvarig Ambulansförbundet
malin.marklund@ambulansforbundet.se 
Läs hela inlägget »

Häng med oss!

FÖRBUNDS-TV

Ambulansförbundets lag i European EMS-Championships

loading...

Tillfälligt stängt!

AMbulansförbundet på facebook

Samarbetspartners & Sponsorer

google37d1320978786205.html