nytt från förbundet

Ambulansförbundet har idag nått en överenskommelse med Sven Åsheden och bolaget On Road Communications att fortsätta publicera information från förbundet via magasinet Samverkan 112, det innebär ingen förändring för er som medlemmar, prenumerationen på S112 är en del av ert medlemskap. Vi vet att flera av er inte får eller har fått tidningen, vi uppmanar er att i så fall via hemsidan gå in på ”medlemsärenden” och följa anvisningarna där för att komma till rätta med problemet. På samma sida kan du även anmäla eventuell adressändring. Ambulansförbundet har länge tampats med ett föråldrat medlemssystem som i sin tur tillsammans med den mänskliga faktorn bidragit till bland annat ovanstående brist. Vi kan nu efter dagens möte avslöja att On road Communications kommer att tillhandahålla ett nytt system som ska eliminera de besvär det befintliga skapar. Övergången har sedan flera år varit planerad men har fördröjts av olika anledningar. Det nya systemet beräknas vara i full drift före sommaren. Vi vill be samtliga medlemmar som drabbats av utebliven tidning om ursäkt. Vi vill även reservera oss för störningar i övergången till det nya, mer information kommer under processens gång. 
Nästa steg för förbundet är att upprätta ett modernt ärendehanteringssystem som på ett effektivare sätt ska kunna hantera medlemsärenden från allmänna frågor till större fackliga ärenden. Allt i ett led av förbättringsarbete för er som medlemmar och för att förenkla för vår organisation. Det kommer att leda till att belastningen från inkommande ärenden fördelas ut direkt till rätt person i organisationen vilket ger en effektivare hantering, minskad väntetid och en högre svarsfrekvens. Tillsammans med detta och ett ökat intresse hos er medlemmar att verka som kontaktperson och/eller företrädare i förbundet kommer vi under året att kunna hantera ärenden snabbare och effektivare. Starten på detta är redan i bruk under ovan nämnda del av hemsidan ”Medlemsärenden”.

Läs hela inlägget »

Ambulansförbundet lanserar inom kort sin nätbutik som kommer att innehålla ett antal profilprodukter bland annat T-shirts, iPhone-skal, sportflaska, solglasögon m.m. samt det efterfrågade tygmärket. Håll utkik på hemsidan för att hålla dig uppdaterad. 

Läs hela inlägget »

Vid årsskiftet bytte Ambulansförbundet grafisk profil (logga) i och med det har hemsidan uppdaterats med den nya logotypen och har även fått ett nytt utseende samt lite nytt innehåll. Vi inser att hemsidan är en viktig kanal ut mot medlemmarna och övriga kollegor därför kommer vi att lägga ytterligare kraft på att nå ut till er. Inom kort kommer vi att börja sända från vår Youtube-kanal under namnet "Ambulans-TV". Kanalen kommer att finnas på hemsidans startsida. En internetbutik kommer att öppnas under senvintern som till en början kommer att erbjuda profilprodukter. Hemsidan ses bäst på dator, men den är även mobilanpassad. Så starta din mac eller pc och ta en titt, sprid den gärna vidare om ni gillar den.

Läs hela inlägget »

Är du medlem i Ambulansförbundet och vill du tillsammans med två kollegor representera förbundet i European EMS champinships i Köpenhamn 16-18 April? Tävlingen är en del av European EMS Congress 2018.
Har ni det som krävs att möta ambulanspersonal från övriga Europa? Tveka inte att anmäla er idag. 

Vi söker ett lag sammansatt av tre personer, ni ansöker alltså som ett lag. Vi vill ge övriga lag en tuff match så vi söker förbundets medlemmar med mångårig yrkesvana, som trivs och är bekväma i att prestera framför en domarpanel, direktsändning och publik. 

Följ länken för att komma till anmälningsformuläret: Anmälan till EMS-2018

 

Läs hela inlägget »
Under fredagen gjorde förbundsordförande Gordon Grattidge ett besök hos Ambulansproduktion i Sandviken. För de som inte är bekanta med företaget så räcker det nog med att vi skriver Chevrolet så vet de flesta vilken typ av ambulans det rör sig om. Containerambulanser med flyttbara sjukvårdsskåp tidigare tillverkade av företagen Anders Wiman AB och Wiman Ambulance, numera Ambulansproduktion. Det var i samband med underhållsarbete på den egna ambulansen som Grattidge råkade två av delägarna till företaget. Det pratades arbetsmiljö och säkerhet, hur viktigt det är för oss att vi känner oss trygga i vår arbetsmiljö. Ambulansförbundet samverkar gärna med tillverkare av ambulanser kring säkerhetsfrågor, design och utveckling av vår arbetsmiljö, vem kan veta bättre än våra medlemmar?! Särskilt i dessa tider då vi spenderar mer och mer tid i själva ambulansen. Vi hoppas på fortsatt kontakt och dialog. 
Ambulansproduktions hemsida hittar ni här
Läs hela inlägget »

Häng med oss!

FÖRBUNDS-TV

 

Ambulansförbundets TV-kanal
"Ambulans-TV" Kommer inom kort

AMbulansförbundet på facebook

AMBULANS-shop

tshirtfram tshirtrygg nessesär solglasögonarenaframifrån solglasögonarenaprofil sportflaska iphoneskalsvart iphoneskalgrönt

ÖPPNAR INOM KORT!

Samarbetspartners & Sponsorer

google37d1320978786205.html